Oorsprong en doelstelling wijkcommissie

Doel:

De wijkcommissie is het overkoepelende orgaan dat zich op veel verschillende vlakken bezig houdt met wat er in de wijk speelt. Ze adviseert en helpt burgers soms een-op-een maar zet zich vaker in voor groepsbelangen. Dit gaat van het onderzoeken en ondersteunen van verschillende initiatieven die vanuit de wijk ontstaan, tot het uitvoeren van enquetes over bepaalde pijnpunten die in de praktijk spelen in een periode.

In alles wil de wijkcommissie een laagdrempelige vereniging zijn waarbij wijkbewoners makkelijk aan durven kloppen. We willen dan ook zichtbaar zijn en dat doen we door het uitbrengen van het wijkblad, het versturen van nieuwsbrieven, het beheren van een Facebookpagina, via de site en via praktische acties.

We informeren burgers over hoe zij zelf kunnen bijdragen aan een fijne, veilige en mooie wijk.
We brengen mensen samen en verbinden mensen onderling.

Oorsprong:

'Wijkcommissie De Bergse Plaat' werd in 1990 opgericht door een aantal kopers van de eerste lichting woningen op de Bergse Plaat. Daarmee was de wijkcommissie een feit nog voordat er ook maar een woning was opgeleverd.

De wijkcommissie kent dezelfde doelstellingen als andere wijkcommissies maar bijzonder was hier dat via deze vroege wijkcommissie kon worden meegedacht over de wijk, die toen nog volop in ontwikkeling was. Veel onderdelen zijn gaande de rit dan ook bijgesteld op wens van en in overleg met de wijkcommissie. Dat gaat van brievenbussen tot aan een tijdelijke supermarkt, van groenonderhoud tot het zorgen voor een accommodatie, enzovoort.

De wijkcommissie kent een zeer groot aantal vrijwilligers die incidenteel of structureel zich inzetten in de commissie of bij door de commissie georganiseerde activiteiten. De wijk heeft ook contactpersonen gehad. Dit zijn mensen die voor (clusters van) straten aanspreekpunt voor bewoners zijn en ‘ogen en oren’ van de wijkcommissie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *