Bergse Plaat anno nu

We wonen in een mooie, schone wijk met sociale en betrokken wijkgenoten. Om de wijk schoon en fijn te houden zetten verschillende soorten werkgroepen zich in.

 

Wijkcommissie:

De Wijkcommissie zet zich in voor de hele wijk en houdt zich voornamelijk bezig met overkoepelende en ondersteunende zaken. Zij hebben regelmatig contact met de meeste werkgroepen en ondersteunen deze waar nodig.
 

Werkgroep SOPje:

De werkgroep SeniorenOntmoetingsPunt (SOPje), bedoeld om de eenzaamheid tegen te gaan en de zelfredzaamheid te bevorderen, is na de gedwongen sluiting van het Wijkgebouw, niet bij de pakken neer gaan zitten. Lees in het kader ‘Nieuws’en in het Wijkblad de Bergse Plaat wat er zo al gebeurd is en wat we nog van plan zijn. Ook úw inbreng wordt zeer op prijs gesteld.
 

Werkgroep Zwerfvuil:

Deze werkgroep onderhoudt contact met de Gemeente Bergen op Zoom, de basisscholen, Natuurpodium en overige bedrijven die willen aansluiten of ondersteunen. Ze regelen de materialen en communiceren de data en tijden van schoonmaakacties met de overige leden, online en in het wijkblad.
Twee keer in de maand is er een zwerfvuilactie waarbij iedereen mag aansluiten. Vaste leden krijgen hun eigen materialen en er is bij iedere actie extra materiaal aanwezig voor anderen. De data kunt u vinden onder 'Nieuws'.
 

Werkgroep Energietransitie:

Zij onderzoekt welke kansen er zijn voor onze wijk om te verduurzamen. Warmtepompen, zonnepanelen, ledlampen, et cetera. De werkgroep is regelmatig in gesprek met de Gemeente om te kijken hoe we hierin kunnen samenwerken.
 

Werkgroep Groen en duurzaam:

De werkgroep Groen onderhoudt het groen rondom de Strandplevier/Zilverplevier en zet zich in voor (het onderhouden van) de plukroute.
 

Redactie:

De redactie houdt zich bezig met het samenstellen van de inhoud van het wijkblad. Ze stelt artikelen samen, heeft contact met mensen die artikelen aan willen leveren, heeft contact met adverteerders van het blad, verzamelt het nieuws en maakt een activiteitenoverzicht.

De redactie heeft contact over de leverdatum van het wijkblad. Op een overeengekomen moment wordt het wijkblad geleverd en maakt de redactie hier pakketten van. De vrijwilligers halen deze pakketten bij het wijkgebouw op en bezorgen deze in een afgesproken stuk van de wijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *