De donkere dagen!

Niet alleen de tijd dat we vaak een toename zien van het aantal (woning)inbraken, maar ook de tijd dat we vele kinderen/volwassenen zien fietsen zonder licht. Sommige daarvan zijn zelf ook nog eens volledig in het donker gekleed en dat maakt dat je heel erg slecht zichtbaar bent voor de overige verkeersdeelnemers.  En dat is erg gevaarlijk!

Zorg dat u, voor uzelf en voor de kinderen, een goed en degelijk fietslichtje koopt (voor- en achter).

De bekeuring kost 55 euro (+ 9 euro administratiekosten), en dat is zonde van het geld.

Op onze Social Media – accounts hebben we hier ook al ruimschoots aandacht aan besteed, onder andere ook door middel van de campagne van de ANWB. De komende tijd zullen wij handhavend optreden. Dus zorg voor goede verlichting, zodat je goed zichtbaar bent en dat scheelt daarnaast ook nog eens een hoop geld.

&&&&&

Boef in de wijk

Op 5 november hebben wij het spel ‘Boef in de Wijk’ georganiseerd op de Bergse Plaat. Een leuk en interactief spel, waarbij je kinderen al vroegtijdig bekend maakt met het herkennen van verdachte situaties in de wijk. En daarnaast maken de kinderen gelijk op een laagdrempelige manier kennis met de politie.

Het spel werd georganiseerd door de jeugdagenten van ons politieteam.

Mede dankzij de buurtpreventie van de Bergse Plaat, werd het spel in goede banen geleid.

We waren erg blij met de opkomst, 35 enthousiaste kinderen (velen in bijzin van de ouders) gingen op zoek naar de Boef. En die wisten alle kinderen uiteindelijk ook te vinden, waarmee ze een tegoedbon voor een lekker ijsje verdiende (gesponsord door de McDonald’s op de Boulevard).

Aan het einde gaven we nog een toffe demonstratie van een aanhouding, samen met de hondengeleiders van de politie. Ook kregen de kinderen nog ruimschoots de tijd om de politieauto te bekijken en vragen te stellen.

&&&&&

Tips om inbraak te voorkomen

Langzaam aan worden de dagen weer korter en wordt het steeds langer donker. Dit is ook de tijd dat we vaak een toename zien van het aantal (woning)inbraken. Wees alert op verdachte situaties in de wijk. Hoort u glasgerinkel, ziet u een persoon over een schutting klimmen, hoort u geluid uit de woning van uw buren die niet thuis zijn? Bel dan direct 112.

Ziet u een verdacht voertuig, vergeet dan ook niet om een kenteken te noteren en aan ons door te geven. En let ook op de situatie in en rondom uw woning.

Als u weggaat, zorg dan dat uw woning eruit ziet alsof u thuis bent. Zorg er daarnaast voor dat er rondom uw huis geen zaken staan/liggen, die het een inbreker makkelijk maken om binnen te komen.

Zowel de politie, als ook de buurtpreventie zal een extra oogje in het zeil houden tijdens de donkere dagen.

De afgelopen tijd ben ik ook druk geweest met het geven van voorlichtingen op de basisscholen op de Bergse Plaat. Het thema van de Kinderboekenweek 2021 is ‘worden wat je wil’. In verschillende klassen hebben we voorlichting gegeven over de politie. Een belangrijk onderdeel van het werk als wijkagent, omdat je op deze manier de politie dichter bij de jeugd brengt. En dat is een belangrijke investering voor in de toekomst.

Ook buiten de Kinderboekenweek om zal ik dus geregeld een voorlichting komen geven op scholen.