Bezoek Kaasboerderij de Zuidgeest op 10 mei 2022

We waren vandaag bij Kaasboerderij de Zuidgeest. Wat hebben we daar naar uitgekeken. Het was  verzamelen bij de parkeerplaats van het Strandhuys voor mensen die graag mee wilden rijden. Daar vertrokken we om half 11. Een paar mensen gingen op de fiets. Iets voor 11 uur was heel de club compleet, 23 personen.

We werden verwelkomd met een bakje koffie of thee en een video met uitleg over de kaasboerderij. Daarbij werden we verrast op heerlijke blokjes kaas, die uitgedeeld werden door een ons wel heel bekend kaasmeisje!! Er werd ook duidelijk uitgelegd dat er helemaal geen melk te kort is, zoals onder andere door het Jumbo management wordt verkondigd, maar dat de melk gewoon sterk in prijs is gestegen. Niet alle supermarkten zijn bereid die prijs te betalen.

We zijn daarna rondgeleid over de kaasboerderij. Ook even bij de koeien langs geweest. Zij stonden vandaag op stal omdat er gras ingekuild werd. Morgen staan ze weer lekker buiten! In de stal zagen we borstels waar de koeien zelf langs kunnen lopen en ook luie ligbedden! Kalfjes waren er ook. Zelfs  een drieling. Na de rondleiding kregen we een hele lekkere lunch met een heerlijk toetje na. Daarna hebben veel mensen wat gekocht in het winkeltje.

Volgens ons een geslaagde dag.

Tot volgende week bij Het Strandhuys om 10.30 uur.

Joke en Renata

 

&&&&&

U kunt elke dinsdag om 10.30 uur gezellig koffie/thee komen drinken bij ’t Strandhuys op de Boulevard. Een keer per maand, op dinsdag, bestaat de mogelijkheid om met zijn allen heerlijk te lunchen. Kosten zijn voor eigen rekening.

Voor de lunch moet u zich van tevoren opgeven zodat wij weten hoeveel personen er komen en wat u wilt eten. Er worden ook andere activiteiten georganiseerd. Hierover staat dan informatie op deze website.

Het SOPje is te bereiken via e-mal sopbergseplaat@gmail. U kunt ook telefonisch contact opnemen via 06 83107802.

&&&&&

Beste SOP’pers

Wat een bijzonder jaar zijn we aan het beleven. Tot nu toe hebben we het er gelukkig goed afgebracht. We zijn nu druk bezig om dingen voor de komende periode te regelen en te kijken of er ergens een ruimte is die we kunnen gebruiken voor activiteiten zoals bijvoorbeeld een muziekmiddag. We hadden een ruimte op het oog, maar helaas gaat ook deze dame overstappen naar ander werk, wegens de geringe opbrengst.

Voor onze koffiemomentjes en etentjes mogen we in het Strandhuys blijven komen hoor, maar we hebben nog heel wat andere bezigheden in gedachten. De muziekmiddag strepen we even door, omdat we nog geen ruimte hebben. We zijn wel in onder handeling met een andere zaaleigenaar.

Afgelopen dinsdag hebben we met de werkgroep nog even de regels goed doorgenomen. Zit je iets dwars meldt het dan liefst telefonisch via 06 83107802. De meeste van jullie hebben ook Jokes nummer, dat is ook prima. Of stuur een mail naar sopbergseplaat@gmail.com  of grootemaatj@t-mobilethuis.nl.   Samen vinden we overal een oplossing voor.

Heb je nog geen QR-code op papier of op je mobiel en weet je niet hoe dat allemaal moet. Laat het even weten en we helpen je er mee. Dan kun je overal mee maar toe en naar binnen. Het gaat niet om regeltjes  maar om onze gezondheid en die is heel belangrijk!

We zijn al weer naarstig op zoek naar leuke plekjes om te bezoeken en een lekker hapje te eten. Maandag gaan Joke en Renata de nieuwe planning maken voor 2022. Wel willen we jullie met klem vragen om je voor grotere activiteiten door middel van betaling aan te melden, liefst ruim op tijd. Heb je betaald dan staat je aanmelding vast en kunnen we het geld ook niet meer terugstorten omdat we dan al kosten gemaakt hebben. Dat is de afgelopen periode helaas enkele keren niet helemaal goed gegaan. Heb je mensen in je omgeving die ook wel een verzetje kunnen gebruiken breng ze dan gerust mee.

&&&&&

Boerenmaaltijd op maandag 21 februari

De Boerenmaaltijd: erwtensoep en boerenkool met worst. Wat zijn we trots op onze mensen, die door weer en wind toch altijd willen komen. Er waren maar liefst 21 mensen. Het team van het  Strandhuys was zo aardig om voor de 4 personen, die echt niet konden komen, Nico en Corrie, Riet Franken en Joke, het heerlijke eten even af te geven. Zij hebben er alle vier thuis lekker van genoten. Hopelijk zijn ze er volgende week op de koffie weer bij.

Henk Witjes was er ook en heeft het één en ander verteld over de Vastenavond en de Carnaval. Hij heeft tussen het eten door een gedicht en later een verhaaltje voorgelezen uit zijn nieuwe boek “Ei! Gade mee dweile?”

Namens Stadlander zijn Andre Landa en Judith van Eekelen weer eens aangeschoven. Erg gezellig! De aanwezigen vonden het superleuk, gezellig en lekker, maar het was wel erg veel. Dank je wel mensen van het Strandhuys voor vandaag.

Het was super!

Tot dinsdag 1 maart om half 11 voor ons koffie, momentje.

Renata en Joke

&&&&&

Dinsdag 30 november was het eindelijk zo ver … het grote Sinterklaasfeest van het SOPje. Er waren 26 mensen. Eerst genoten van een heerlijke tapasmaaltijd bij het Strandhuys. Vervolgens zijn we rustig naar ‘De Kaai’ gegaan en daar gewacht op de Sint met zijn Piet. Hij heeft  het super leuk  gedaan. Een aantal mensen bij zich geroepen, wat best spannend was, zeer benieuwd wat hij  dan over hen te zeggen had. Gelukkig was iedereen lief geweest en mocht een cadeautje uitzoeken van Mooi Optiek, Bloemist Adrienne, Domino’s en Lotje Store. Het was heel gezellig en wij hopen dat hij volgend jaar weer langs wil komen bij het SOPje.

Tot dinsdag, weer gewoon om half 11!

&&&&&

Bezoek aan het Markiezenhof

Wat hebben we het toch weer getroffen vanmorgen. 15  deelnemers waren met verschillende vervoersmiddelen zoals fiets, auto  en bus veilig aangekomen bij het Markiezenhof. In een stralend zonnetje werden we welkom geheten op het terras van het Museumcafé!  Een deel van onze deelnemers ging , na de koffie, het museum in om vooral naar de nieuwe expositie te gaan kijken en ook naar het Kermisgedeelte, nog een verdieping hoger.

De overige dames dronken rustig hun tweede kopje koffie en gingen rond snuffelen op de benedenverdieping. Ook bezochten we het kapelletje en bekeken de prachtige foto’s die in de buitengalerij waren opgehangen. Rond 1 uur was het weer tijd om naar huis te gaan. Iedereen was heel enthousiast en we hebben beloofd dat we over een tijdje weer terugkomen.

Hopelijk was het bij het Strandhuys ook gezellig want daar had zich ook al weer een aantal dames verzameld voor een koffiemomentje, toen wij er om kwart voor 11 vertrokken.

Graag tot volgende week.

 

&&&&&

Mosselmaaltijd op Hoeve Hildernisse

Op dinsdag 31 augustus 2021 hield het Sopje een mosselmaaltijd. Ruim 20 leden hadden zich hiervoor ingeschreven, maar door ziekte en andere omstandigheden waren er minder bezoekers. De keuze van het menu was een mosselmaaltijd of een seniorenmenu. Dat laatste werd verzorgd door ’t Strandhuys en bestond uit een hamburger in een Italiaanse bol. Uiteraard mochten zij ook frietjes en salade eten.

Tom Cats had met veel zorg de mosselen, frites en de saladeschotels voor ons bereid.

We hadden overwegend een zonnetje op de mooie locatie, de enige Nederlandse buitendijkse boerderij aan de voormalige Oosterschelde. Het was heerlijk om daar buiten te zitten.

De senioren genoten met volle teugen van de lekkere mosselen, frites en salades. Ondanks het eten stonden de monden niet stil en werd er veel en openhartig met elkaar gesproken.

De bezoekers vonden het inderdaad lekker en heel gezellig om samen te zijn en met elkaar te babbelen. Ze zien weer al uit naar een volgende activiteit van de Werkgroep SOP.

Jacques van den Berg

&&&&&

High Tea bij de Hertgang

Op 17 augustus togen we met 23 deelnemers, in de stromende regen, naar de Hertgang in Halsteren. We werden heel hartelijk ontvangen door Jannie Remijnse in een gezellige ruimte met vrolijk gedekte tafels waarop allerlei zoete lekkernijen stonden te pronken. Bij binnenkomst misten we enkele mensen, die we wel bij de verzamelplaats hadden gezien. Later bleek dat zij al naar Hoeve Hildernisse waren gereden, waar we over 14 dagen mosselen gaan eten. Zij hebben ons helaas niet meer bereikt en zijn toen maar thuis thee gaan drinken.

Na de zoete ronde nam Hans Remijnse het woord. Met behulp van mooie beelden vertelde hij in het kort de geschiedenis van de Hertgang. Heel interessant! Daarna volgde een korte rondgang door een deel van het arboretum. Met 13 vrijwilligers wordt er in de tuin gewerkt, gesnoeid en gemaaid en worden er gezellige bijeenkomsten georganiseerd zoals onze High Tea. Prachtige Hortensia’s en allerlei soorten bomen wisselen elkaar af. Het regende helaas nog steeds, maar van onder onze paraplu’s, keken we onze ogen uit. Het was prachtig om te zien hoe de heuvel van het Brabants Landschap naar beneden over gaat in het weide landschap eronder. Geen wonder dat veel bruidsparen hier hun foto’s laten maken of hier zelfs hun huwelijk laten voltrekken.

Bij terugkomst werden we verwelkomd door de deelnemers die binnen waren gebleven en al lekker aan een drankje zaten, aan de opnieuw gedekte tafels. Nu stonden er allerlei hartige lekkernijen op tafel en een kopje koude soep. Onder het genot van een wijntje of een frisdrankje werd er heerlijk gepeuzeld en gebabbeld. Het was weer super. Om 17.00 uur sloten we deze heerlijke middag af, na onze gastheer en gastvrouw natuurlijk uitvoerig te hebben bedankt. Graag tot ziens.

 

&&&&&

Bezoek Franken Fruit

 

 

 

 

 

Dinsdag 13 juli waren we bij Franken Fruit voor een rondleiding en een overheerlijke lunch. Bij aankomst was er koffie met cake, daarna kon men kiezen tussen een grote rondleiding of een kleine maar we kwamen allemaal langs de gezellige kippetjes!

De lunch was fantastisch verzorgd met quiche en allerlei zelfgemaakte producten. Daarna nog kersen geplukt en een ieder een beetje geshopt.

Ondanks het sombere weer was het wederom een geslaagde dag.