SOPje 13 september 2022 FC Bergen / modeshow

Vandaag was er een modeshow van Modehuis Van der Klooster in de kantine van FC Bergen. Na een klein opstartprobleempje werd de modeshow gelopen. Er werden mooie en praktische kleren geshowd! Na de modeshow werd er een broodje gegeten en konden we zelf gaan neuzen in de rekken. Bijna alle mensen hebben wel iets gekocht, variërend van een tas tot een broek.

Ook leuk was de aanwezigheid van een paar mensen uit de nieuwe wijk de Markiezaten. Daar was ook geflyerd en we hopen op nog meer bezoekers bij de komende evenementen.

Volgende week is er nog 1x koffie drinken bij Timo’s, met een gebakje omdat dit voorlopig de laatste keer is, als afsluiting van het zomerseizoen.

Gelukkig is het Strandhuys weer open op dinsdag. Daar hopen we dus op 27 september onze eerste lunch te houden. Jullie krijgen daar nog een uitnodiging voor.

Mensen van Van der Klooster, bedankt voor de modeshow en Johannita, bedankt voor je gastvrijheid in de kantine van FC Bergen.

Alle zieke en revaliderende SOP-ers veel beterschap!!

Tot volgende week, Timo’s 10.30u
Renata

&&&&&

SOPje Timo’s 30 augustus 2022


Vandaag lekker bij Timo’s gegeten. We hadden heerlijk weer. Wat boffen we toch telkens.

Er was vandaag een nieuwe SOPper aanwezig. Marja Suijkerbuijk. Welkom, Marja! Ook Jaap was er weer bij in zijn nieuwe scoot!
Eerst nog wat koffie gedronken en daarna werd het eten opgenomen. Het was de eerste keer lunchen met zo’n grote groep bij Timo’s, want wat waren we met veel. Super!

Ook vertelde Joke over de modeshow van 13 september met lekkere broodjes lunch bij FC Bergen.

Na de lunch, kletsen en lachen, hebben we Joke heel veel sterkte gewenst, want onze rots wordt morgen geopereerd.

Aan Renata werd een boodschappenlijstje gegeven voor de kaasboerderij en Wilma hebben we een fijne vakantie gewenst, want die vertrekt weer voor een paar maanden met de camper!

Hoewel Joke geopereerd wordt en dus even uit de running is, gaat het SOPje gewoon door.

Renata zal er zijn, dus tot volgende week!!! Timo’s 10.30u

Joke en Renata

&&&&&

SOPje Frankenfruit 16 augustus 2022


Wat boffen we met dit weer. Gisteren regende het nog en nu was het heel goed weer en niet te warm om gezellig naar een proeverij te gaan bij Frankenfruit.

We verzamelden bij Timo’s. Een paar mensen zijn met de taxi, fiets of scootmobiel gegaan en de rest is meegereden. We werden verwelkomd met een bakje koffie of thee en zelfgemaakte plaatkoek. Die was heerlijk en zelfs nog een beetje warm. Daarna hebben we een rondleiding gehad. Irene vertelde veel interessante dingen. Ze liet ons zien dat er ook tropische gewassen worden verbouwd en ook dat ze met watermeloen aan het experimenteren zijn.

Een deel van de oude appel- en perenbomen is geruimd en verkocht. Tweedehands bomen kunnen het nog jaren goed doen! Het bezoekje aan de pruimen- en appelafdeling was ook zeker de moeite waard. Vooral de loslopende kippen waren natuurlijk grappig en iedereen was
vertederd door de nieuw geboren kuikens. Wist u dat parelhoenders bijv. blauwe eitjes leggen? Dat kun je zien aan hun blauwe oorlelletje.

Na de rondleiding konden we smullen van allerhande lekkere hapjes, die werden aangeboden met water, sap en appelcider. Na alles lekker te hebben opgegeten, zijn Riet en Annelies pruimen en bramen gaan plukken, Joke dahlia’s en een aantal mensen is het winkeltje in gegaan. Voorzien van allerlei lekkernijen zijn we weer naar huis gegaan.

Een zeer geslaagde dag.

Tot volgende week bij Timo’s om 10.30u.

Joke en Renata

&&&&&

SOPje 27 juli 2022 De Hertgang

Vandaag hadden we een gezellig uitje. We zijn naar het landgoed de Hertgang in Halsteren geweest.
Gelukkig hadden we prima weer!

De high tea was binnen heel gezellig gedekt. Twee tafels met prachtig servies en heerlijke smul dingen. We begonnen met een zoetige ronde. Hans Remijnse gaf daarna met behulp van een
powerpresentatie uitleg over de Brabantse Wal en het ontstaan van de Hertgang. Na deze uitleg hebben we een rondleiding gehad door de tuinen.

Toen we na een uurtje terug kwamen, stond er een hartige ronde klaar met allereerst een heel bijzonder soepje. Daarna lekkere hartige hapjes met een drankje naar keuze. Rond 5 uur sloten we
deze bijzondere middag af.

Tot volgende week. Dinsdag 2 augustus om 10.30u bij Timo’s

Joke en Renata

&&&&&

SOPje kantine FC Bergen, 12 juli 2022

Vandaag was er weer een muziekmiddag in de kantine van FC Bergen. Er waren 18 mensen. Wat zijn we blij met deze opkomst.
Om half 2 was het verzamelen op de parkeerplaats van Timo’s om daar met de mensen te vertrekken die vervoer nodig hadden, of niet wisten waar het precies was. Maar iedereen die wilde komen heeft de kantine bereikt!
Muziek werd er gedraaid en halverwege de middag heeft Jacques een kleine muziek-quiz gedaan. Dat was erg leuk.
Na de muziek-quiz werden er door Johannita bittergarnituur op tafel gezet. Erg lekker!

Een geslaagde middag volgens mij.

Tot volgende week dinsdag 10.30 bij Timo`s

Renata

&&&&&

Aspergemaaltijd 2022

Wat was het weer gezellig en vooral lekker. Tom en Jane dank je wel voor de heerlijke maaltijd.

We hebben weer genoten! Bijna alle bordjes waren leeg!! Wel werd er gevraagd naar een toetje, dat werd een kopje koffie of ander drankje! Ons ijsje kunnen we volgende week weer bij Timo’s halen.

Vanochtend hebben we om half 12 verzameld op de parkeerplaats achter Timo’s. Sommige mensen waren al op eigen gelegenheid naar Hoeve Hildernisse vertrokken, met de auto of op de fiets en Annelies zelfs lopend. Daar aangekomen zagen we al tafels met parasols en een groepje jongelui. Zij waren pas begonnen aan een leerstage van hun school, het Kwadrant en dekten onze tafels. Samen met hun leerkracht vertelden ze iets over hun school en hun opleiding. Het was voor allemaal nog wat onwennig want deze stage is
gisteren pas begonnen, maar ze serveerden onze borden met de heerlijke maaltijd uit en we konden gaan smullen!

Toen iedereen voorzien was van eten en drinken, vertrokken de jongelui weer naar school. We waren met 23 personen en misten ondertussen Annelies, die ergens in de bush op weg naar ons toe was. Om kwart voor één arriveerde ze pas. Ze vertelde ons in geuren en kleuren wat er mis gegaan was! Ze was zelfs in een greppel beland en over een hek geklommen. Jane en Tom hebben alsnog een maaltijd voor haar geregeld die ze met smaak heeft opgegeten.! Op de terugweg is ze toch maar met Jacques meegereden.

Tiny en Monique dank voor de gastvrijheid! Graag tot volgend jaar!!

Tot dinsdag 28 juni om 10.30 bij Timo’s!!

Joke

&&&&&

SOPje laatste keer Strandhuys 31 mei 2022

Vandaag nog eenmaal gezellig eten bij het Strandhuys. Er waren 24 mensen. Het was geen lunch deze keer, maar een heel uitgebreide high tea. Top was het, met zoete  en hartige hapjes. Joke kon er helaas niet bij zijn, daarom heeft Tom, namens ons allemaal natuurlijk, het team van het Strandhuys heel erg bedankt voor de afgelopen twee jaar dat we daar elke week konden koffie drinken en af en toe lunchen. Ook voor de ondersteuning van het thuis bezorgen et cetera tijdens de Lock down!

Vanaf hier ook nogmaals Hartelijk Dank voor alles!

Volgende week kunnen we dus helaas niet meer op dinsdag terecht bij het Strandhuys, maar zijn we van harte welkom bij Timo’s een klein stukje verder op de Boulevard.

Voor de meeste deelnemers iets dichterbij!

Tot volgende week bij Timo’s om 10.30u

Renata

&&&&&

Bezoek Kaasboerderij de Zuidgeest op 10 mei 2022

We waren vandaag bij Kaasboerderij de Zuidgeest. Wat hebben we daar naar uitgekeken. Het was  verzamelen bij de parkeerplaats van het Strandhuys voor mensen die graag mee wilden rijden. Daar vertrokken we om half 11. Een paar mensen gingen op de fiets. Iets voor 11 uur was heel de club compleet, 23 personen.

We werden verwelkomd met een bakje koffie of thee en een video met uitleg over de kaasboerderij. Daarbij werden we verrast op heerlijke blokjes kaas, die uitgedeeld werden door een ons wel heel bekend kaasmeisje!! Er werd ook duidelijk uitgelegd dat er helemaal geen melk te kort is, zoals onder andere door het Jumbo management wordt verkondigd, maar dat de melk gewoon sterk in prijs is gestegen. Niet alle supermarkten zijn bereid die prijs te betalen.

We zijn daarna rondgeleid over de kaasboerderij. Ook even bij de koeien langs geweest. Zij stonden vandaag op stal omdat er gras ingekuild werd. Morgen staan ze weer lekker buiten! In de stal zagen we borstels waar de koeien zelf langs kunnen lopen en ook luie ligbedden! Kalfjes waren er ook. Zelfs  een drieling. Na de rondleiding kregen we een hele lekkere lunch met een heerlijk toetje na. Daarna hebben veel mensen wat gekocht in het winkeltje.

Volgens ons een geslaagde dag.

Tot volgende week bij Het Strandhuys om 10.30 uur.

Joke en Renata

 

&&&&&

Beste SOP’pers

Wat een bijzonder jaar zijn we aan het beleven. Tot nu toe hebben we het er gelukkig goed afgebracht. We zijn nu druk bezig om dingen voor de komende periode te regelen en te kijken of er ergens een ruimte is die we kunnen gebruiken voor activiteiten zoals bijvoorbeeld een muziekmiddag. We hadden een ruimte op het oog, maar helaas gaat ook deze dame overstappen naar ander werk, wegens de geringe opbrengst.

Voor onze koffiemomentjes en etentjes mogen we in het Strandhuys blijven komen hoor, maar we hebben nog heel wat andere bezigheden in gedachten. De muziekmiddag strepen we even door, omdat we nog geen ruimte hebben. We zijn wel in onder handeling met een andere zaaleigenaar.

Afgelopen dinsdag hebben we met de werkgroep nog even de regels goed doorgenomen. Zit je iets dwars meldt het dan liefst telefonisch via 06 83107802. De meeste van jullie hebben ook Jokes nummer, dat is ook prima. Of stuur een mail naar sopbergseplaat@gmail.com  of grootemaatj@t-mobilethuis.nl.   Samen vinden we overal een oplossing voor.

Heb je nog geen QR-code op papier of op je mobiel en weet je niet hoe dat allemaal moet. Laat het even weten en we helpen je er mee. Dan kun je overal mee maar toe en naar binnen. Het gaat niet om regeltjes  maar om onze gezondheid en die is heel belangrijk!

We zijn al weer naarstig op zoek naar leuke plekjes om te bezoeken en een lekker hapje te eten. Maandag gaan Joke en Renata de nieuwe planning maken voor 2022. Wel willen we jullie met klem vragen om je voor grotere activiteiten door middel van betaling aan te melden, liefst ruim op tijd. Heb je betaald dan staat je aanmelding vast en kunnen we het geld ook niet meer terugstorten omdat we dan al kosten gemaakt hebben. Dat is de afgelopen periode helaas enkele keren niet helemaal goed gegaan. Heb je mensen in je omgeving die ook wel een verzetje kunnen gebruiken breng ze dan gerust mee.

&&&&&

Boerenmaaltijd op maandag 21 februari

De Boerenmaaltijd: erwtensoep en boerenkool met worst. Wat zijn we trots op onze mensen, die door weer en wind toch altijd willen komen. Er waren maar liefst 21 mensen. Het team van het  Strandhuys was zo aardig om voor de 4 personen, die echt niet konden komen, Nico en Corrie, Riet Franken en Joke, het heerlijke eten even af te geven. Zij hebben er alle vier thuis lekker van genoten. Hopelijk zijn ze er volgende week op de koffie weer bij.

Henk Witjes was er ook en heeft het één en ander verteld over de Vastenavond en de Carnaval. Hij heeft tussen het eten door een gedicht en later een verhaaltje voorgelezen uit zijn nieuwe boek “Ei! Gade mee dweile?”

Namens Stadlander zijn Andre Landa en Judith van Eekelen weer eens aangeschoven. Erg gezellig! De aanwezigen vonden het superleuk, gezellig en lekker, maar het was wel erg veel. Dank je wel mensen van het Strandhuys voor vandaag.

Het was super!

Tot dinsdag 1 maart om half 11 voor ons koffie, momentje.

Renata en Joke