Wij, de Wijkcommissie van De Bergse Plaat, willen graag helpen!

Praktische hulp:
Boodschappen doen, hond uitlaten, schoonmaak, et cetera.
Er bestaan al een aantal initiatieven: facebookgroepen ‘Helpende handen Bergen op Zoom’ en ‘CoronaBOZ’ bijvoorbeeld, hier kun je zelf naartoe gaan op zoek naar hulp maar je kunt ook jouw specifieke hulpvraag met ons als Wijkcommissie Bergse Plaat delen zodat wij jou aan iemand kunnen koppelen uit onze eigen wijk.
Dit kan door een mail te sturen naar: wijkcommissiehelpt@gmail.com

De Gemeente Bergen op Zoom heeft een Corona-steunpunt opgericht.
Het Corona-steunpunt kunt u bellen via Vraagwijzer: 0164-299491
Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Landelijk initiatief voor hulpvraag en aanbod: https://www.gewoonmensendiemensenwillenhelpen.nl/

Een luisterend oor:
1. De luisterlijn – met 28 vestigingen en zo’n 1500 vrijwilligers zetten zij zich in een luisterend oor te bieden aan ieder die hier behoefte aan heeft 0900-0767.

2. Ouderenbond ANBO heeft een speciale telefoonlijn geopend voor ouderen die nu minder bezoek ontvangen: 0348-466 666.

3. De Zilverlijnis een belservice waarbij senioren iedere week op een vast dagdeel gebeld worden door getrainde vrijwilligers. Aanmelden kan via 088-344 2000.

Voor vragen over het Virus en de bijhorende klachten:
Rode kruis – 070-4455 888

De Wijkcommissie heeft nu ook een Facebookpagina!
Je kunt ons vinden via fb.me/BergsePlaatWijkcommissie

Vanwege de extra zorgbehoefte die is ontstaan met het huidige coronavirus en het te verwachten oplopen van deze behoefte willen wij vanuit de Wijkcommissie ook graag mee helpen aan het scheppen van meer duidelijkheid in deze verwarrende tijd. We gaan ons inzetten om meer mensen met elkaar te verbinden: hulpvragen koppelen met hulpaanbod, zoveel mogelijk via de bestaande kanalen. Dit willen we doen door meer mensen in te lichten over de mogelijkheden die er zijn om hulp in te schakelen. Dit gaan we digitaal doen zoals via onze maillijst, site en deze facebookpagina, maar ook analoog door het ophangen van brieven met meer informatie in de ouderencentra.

Vanuit de Facebookpagina proberen we het bereik te vergroten en te zorgen voor een meer gestroomlijnde, samengevoegde bron van informatie in een poging om het overzicht te bewaren.
We vragen jullie dan ook om hulp hierin, volg ons en help ons met het aanvullen van de overzichten die wij opstellen op proberen up to date te houden.

Alvast hartelijk bedankt!
de Wijkcommissie