De World Clean Up Day werd gevierd op een mooie zonnige ochtend tussen BS De Kreek en Lodijke. De groepen 8 van beide scholen waren verzameld op het grasveld naast de voetbalkooi met leerkrachten en begeleiding. Aanwezig waren naast onder andere Cargill, Saver en de pers, Robert Delien van Natuurpodium die de aftrap deed en wethouder Patrick van der Velden als uitstekende quizmaster! Ren je rot werd: Ren je boom, want de kinderen moesten voor het juiste antwoord rennen naar boom A, B of C. Daar hadden ze wel oren naar, aangemoedigd door de wethouder en omstanders! Ook kinderen van de buitenschoolse opvang waren aanwezig: de Maatjes en de KOM.

Tv-reportage van tv West

Na de quiz gingen we met z’n allen naar de Waterknoop waar de directeuren meneer Manfred en meneer Mark in een zeer wankel bootje zaten te hengelen naar zwerfvuil in het water. Een ludieke en lucratieve actie. Er kwam van alles naar boven. Tot onze grote verrassing visten ze een heuse flinke kinderfiets op die met gejuich werd ontvangen. Maar… meneer Manfred van Lodijke ging staan in de boot en verloor zijn evenwicht. Hij viel pardoes in het koude water! Helemaal onder de modder en onder luid gelach klauterde hij aan vaste wal, waar hij als een held werd ontvangen! Natuurlijk is alles vastgelegd op beeld- en geluid en daar zullen we spoedig van horen. TV-West was aanwezig, de pers en Larissa heeft met haar collega ook mooie foto’s gemaakt voor de Bergen op Zoomse Bode en voor de website. Daar kijken we natuurlijk naar uit!

De kinderen mochten daarna aan de slag met vuilniszak, handschoenen en knijpers en dat deden ze zeer gedreven en gemotiveerd. De competitie barstte in alle hevigheid los en trots toonden ze ons hun steeds voller wordende zakken. De stapel bij het hek werd dan ook almaar groter en daar zijn natuurlijk ook foto’s van gemaakt.

Het appeltje voor de dorst kregen ze iets later dan gepland vanwege een misverstand bij de leverancier van de Jumbo, wat gelukkig snel kon worden opgelost. Aan het eind van de ochtend, maar beter laat dan nooit!

Tevreden erop terugkijkend was het een zeer geslaagde ochtend voor zowel de kinderen, de leerkrachten en de betrokkenen, als voor de werkgroep Zwerfvuil.

We zagen: Jong geleerd is oud gedaan!
En…Ga nooit in een wankel bootje staan!