Verslag zwerfvuilactie zaterdagochtend 11 januari
We gingen voor de tweede keer op de zaterdag aan de slag. In de hoop zo meer mensen aan te trekken die op maandagen niet kunnen zijn we de zaterdageditie gestart van onze werkgroep.
Om tien uur was het nog wat rustig maar niet veel later stond ik druk alle handschoenen en zakken uit te delen en bleek dat ik maar net genoeg materialen bij me had. Jong en oud kwamen samen om de wijk weer schoon te maken. Dit was een behoorlijke uitdaging, zeker na de jaarwisseling waarbij veel vuurwerk is blijven liggen. Iedereen ging vol goede moed op pad en zo zijn we gezamenlijk een uur aan de slag geweest. We zijn vanuit de speeltuin bij de Kiekendief opgesplitst en zijn verschillende kanten op gegaan om zoveel mogelijk op te kunnen ruimen.
Dat er ondanks de kou toch zoveel mensen zijn gekomen laat zien dat we een nauw verbonden wijk zijn met mensen die het beste voor hebben met elkaar en de natuur om ons heen.
Graag nog een oproep aan alle hondeneigenaars: let goed op dat je de uitwerpselen van je hond even opruimt. Een van onze opruimhelden kreeg deze dag letterlijk stank voor dank, het zou fijn zijn als we veilig al het zwerfvuil kunnen aanpakken.
Iedereen bedankt voor het schoonmaken van onze wijk, laten we het zo houden, en graag tot de volgende keer!
Namens de gehele Werkgroep Zwerfvuil.
Maandag 3 februari 09.30 uur Winkelcentrum het Kompas, Vogelaar
Zaterdag 15 feb 10.00 uur Heuvel, (Laan van Reimerswaal)
Maandag 2 maart 09.30 Basisschool Lodijke, Ouderdinge
Vrijdag…….. maart Bergen op Schoondag
Maandag 6 apr 09.30 uur Basisschool de Kreek, Hinkelenoord
Maandag 4 mei 09.30 uur Winkelcentrum het Kompas, Vogelaar
Maandag 1 juni 09.30 uur Basisschool Lodijke, Ouderdinge
Maandag 6 juli 09.30 uur Basisschool de Kreek, Hinkelenoord