Dinsdag 25 september is er weer een bijeenkomst van het Seniorenontmoetingspunt. Deze keer staat ‘kunst’ met een warme lunch centraal.

Wilt u meedoen met één van de workshops?

 • Schilderen
 • Bewegen/gym
 • Bloemschikken

Geef u voor 18 september op via e-mail secretariaatbergseplaat@gmail.com of 06 83 10 78 02

Jacques v.d. Berg draagt gedichten voor

 

Opgeven voor een seniorendag kan altijd via secretariaatbergseplaat@gmail.com of 06 83 10 78 02 (spreek bij geen gehoor uw naam en telefoonnummer in)! Kosten € 8. U kunt dit bedrag van tevoren overmaken op  NL 67 RABO 0326426353, t.n.v. St. Wij(k) ouderensteunpunt. Wilt u iets anders drinken, dan kunt u hiervoor betalen.

Wat gaan we nog meer doen?

2018

 • Dinsdag 23 oktober: Modeshow van 10 tot 12 uur
 •  Dinsdag 30 oktober: Oktoberfest
 •  Dinsdag 27 november: Sinterklaas komt op bezoek
 •  Dinsdag 18 december: Kerstdiner
 •  Dinsdag 30 januari: Nieuwjaarslunch

 2019

 • Dinsdag 26 februari: Carnavals feestje met boerenmaaltijd en …..
 •  Dinsdag 26 maart: Maaltijd en notaris De Maat vertelt over erfenissen, schenkingen et cetera (13.30 uur)                                                      
 •  Dinsdag 23 april: Modeshow van 10.00-12.00 uur. Daarna een maaltijd en huisarts Dingelstad o.v.
 •  Dinsdag 28 mei: Buitenactiviteit
 •  Dinsdag 25 juni: Buitenactiviteit

****

Seniorendag 29 mei en 26 juni: twee keer een gezellige picknick onder de bomen bij de geitjes aan de Boulevard. De deelnemers konden zelf hun broodjes gezond maken met kaas, vleeswaar, komkommer en tomaat. Lekkere sapjes en water konden er bij gedronken worden. Er was fruit voor de liefhebbers. Anderhalf uur lang werd er gegeten en gepraat. Dus alle tijd voor elkaar. Om half twee naar Emma’s om een lekker bolletje ijs te eten. Op 29 mei is er nog een rondje door de nieuwe Trekpleister aan het Kompas gedaan. Iedereen ging met een tevreden gevoel naar huis!

 
Seniorendag 24 april: een modeshow en een lunch. De deelnemers hebben erg genoten van de modeshow en na de lunch kleding gepast en gekocht!
Seniorendag 27 maart: de senioren, die zich hadden opgegeven, genoten van een heerlijke wijnproeverij met hapjes. Jacques v.d. Berg hield een praatje over wijn en daarna konden de deelnemers drie wijnen proeven. Er werd een gezellig muziekje gedraaid. De wijkbroeder en de wijkagent waren aanwezig om vragen te beantwoorden. Weer een heel geslaagde dag.

 

 

Wil je meer informatie over het Seniorenontmoetingspunt klik dan hier!

*****

Stadlander maakte een verslag van de eerste bijeenkomst:

Rustig aan is van de baan op de Bergse Plaat. Op uitnodiging van de wijkcommissie en stichting Wij(k) kwamen dinsdagmiddag zeventig ouderen samen. Om samen te eten, maar vooral ook om samen te praten en na te denken over meer sociale activiteiten. Onder het motto ‘U vraagt, wij draaien’ konden de deelnemers ook terecht bij medewerkers van Stadlander en WijZijn voor vragen over wonen, welzijn en zorg en hield ook de wijkagent een spreekuur.
Veel ouderen in de wijk grepen de gelegenheid dan ook aan om naar het wijkcentrum te komen. “Ik zit al in het wijkwerk. Het is belangrijk dat er wat voor de wijk gedaan wordt. Dan is dit een heel mooi initiatief”, vindt Cisca Muller. Volgens haar tafelgenoten is er op de Bergse Plaat nog niet veel te doen voor zestigplussers. “Er staat hier wel een biljart, maar dat is het ook wel”, zegt Joop Grif. Joke van Schilt vult aan: “Er is ook nooit een bingo in de buurt.”
Activiteiten Het is duidelijk. De ouderen zouden best graag wat meer sociale activiteiten met elkaar ondernemen. Omdat ook de vergrijzing op de Bergse Plaat steeds meer zichtbaar wordt, organiseerden de wijkcommissie en stichting Wij(k) de maaltijd bij wijze van een try out. De bijeenkomst was vooral bedoeld om te inventariseren waar de oudere wijkbewoners behoefte aan hebben. De aanwezigen mochten hun wensen kenbaar maken op een groot bord. Populair onder de vrouwen is een workshop bloemschikken, terwijl de mannen meer zien in een bier- of wijnproeverij. Ook een rondje rond de Binnenschelde willen velen wel samen ondernemen.
Spreekuur Ondertussen gaat het ook over serieuzere zaken, aan tafel bij de wijkagent en de medewerkers van WijZijn en Stadlander. Frank Ernest, gebiedsconsulent bij Stadlander: “Op de Bergse Plaat wonen relatief veel mensen die in het bezit van een eigen woning zijn. Onder de oudere doelgroep is er interesse om te gaan huren, maar niet iedereen is even handig met de computer. Daarom probeer ik ze daar vandaag mee op weg te helpen.”
Vervolg Joke Grootemaat, voorzitter van de wijkcommissie, kan aan het einde van de middag niet anders dan tevreden zijn. “We hadden een goede opkomst, met veel positieve reacties. Iedereen had het naar zijn zin en ze hebben ook bijna allemaal aangegeven de volgende keer weer te willen komen.” Want een volgende keer komt er zeker aan.