Laatste nieuws over het rondje Binnenschelde

Het fietsen hierover wordt eindelijk een feit binnen niet al te lange tijd! De aanleg van het traject vanaf de Noordlandseweg naar het strand c.q. De Schelp nadert zijn voltooiing. U zult verbaasd zijn, want op dit ogenblik ziet het er op de punt van de Waterschans niet uit. Het is een grote molshoop met opengewerkte oude oesterputten enz.
Maar een gezaghebbende persoon van de gemeente verzekert mij dat medio juni de oplevering van de weg, geasfalteerd en wel, zal gebeuren. Ik hou het in de gaten.
Wat gaat er zoal gebeuren? Ten eerste wordt de oude bestaande dijk in fasen afgegraven. Te beginnen ter hoogte van de Noordlandse weg richting zwembad de Schelp. Een en ander met een talud van 1,5 meter. Hoogte (oorspronkelijke hoogte 6,5 meter). Het fietspad volgt de oude contouren, buitendijks, tot vooraan de vestiging van zeilvereniging ‘Aan Lager Wal’. Gaat dan even achterlangs, binnendijks, er voorbij, om dan aan te sluiten aan de nu nog begrintte deel naar het strand. Zie bijgaande tekening. We worden daarbij nog verwend met een nieuw wandelpad, dat binnendijks parallel aan het fietspad wordt aangelegd. Het kan dus niet op. Wat een weelde ineens. IJs en wederdienende wordt naar bg. einddatum, onvoorziene omstandigheden daar gelaten, uitgekeken. Afwachten nu maar. Laten we realistisch zijn en de datum met een korreltje zand nemen (zand genoeg over). Maar op een mooie nazomer dag in de herfst kan er ongestoord gefietst/gewandeld worden, onderwijl genieten van de Binnenschelde, oesterputten en de Peperbus.
Ga alvast eens polshoogte nemen. Het is nu al de moeite waard.
Waarnemer: Kees van Vessem, Plaatbewoner