Oorsprong en doelstelling wijkcommissie

Wijkcommissie De Bergse Plaat werd in 1990 opgericht door een aantal kopers van de eerste lichting woningen op de Bergse Plaat. Daarmee was de wijkcommissie een feit nog voordat er ook maar een woning was opgeleverd.

De wijkcommissie kent dezelfde doelstellingen als andere wijkcommissies maar bijzonder was hier dat via deze vroege wijkcommissie kon worden meegedacht over de wijk, die toen nog volop in ontwikkeling was. Veel onderdelen zijn gaande de rit dan ook bijgesteld op wens van en in overleg met de wijkcommissie. Dat gaat van brievenbussen tot aan een tijdelijke supermarkt, van groenonderhoud tot het zorgen voor een accommodatie, enzovoort.

De wijkcommissie kent een zeer groot aantal vrijwilligers die incidenteel of structureel zich inzetten in de commissie of bij door de commissie georganiseerde activiteiten. De wijk kent ook contactpersonen. Dit zijn mensen die voor (clusters van) straten aanspreekpunt voor bewoners zijn en ‘ogen en oren’ van de wijkcommissie. Er is een goede samenwerking met het buurtpreventieteam dat geen onderdeel van de wijkcommissie uitmaakt.