Door een gezamenlijk initiatief van obs De Kreek, brede basisschool Lodijke, de Maatjes Kinderopvang, de Wijkcommissie, de werkgroep zwerfvuil, St. Natuurpodium Brabantse Wal, Sabic en McDonalds aan de Boulevard is er een geweldige actie gehouden op vrijdag 22 maart.
Vanuit de Kreek en Lodijke vertrokken twee groepen en vanuit de sporthal aan de Boulevard vertrok een derde groep, zo’n 80 leerlingen in het totaal! Voorzien van gele hesjes, handschoenen en groene vuilniszakken gingen we op pad. Vanuit de gemeente was er ook nog een aantal grijpers beschikbaar gesteld. Onder een stralend zonnetje werd er heel wat opgeruimd. Een fietszadel, een broek en natuurlijk ook enkele gaspatronen , maar vooral blikjes, plastic flesjes en papier,
Zakken vol werden er naar de Mc Donalds gebracht. Medewerkers van de Mc Donalds liepen ook met de groepen mee, evenals de mensen van Sabic, die een deel van de activiteiten sponsorde.
Het was geweldig om te zien en er werden veel complimenten gegeven door voorbijgangers. Rond kwart over 11 verzamelden we ons bij de Mc, trots op de enorme stapel groene zakken, die even later door Saver opgehaald werden. Groep voor groep mochten we naar binnen. De kinderen kregen een bonnetje en mochten hun eigen menuutje uitkiezen: een hamburger menu of een kip nuggets menu. Het ging fantastisch. Op de bovenverdieping kon iedereen een plekje zoeken en werden we verrast door het optreden van een echte Ronald McDonalds goochelaar, die ook heel veel van zwerfvuil af bleek te weten. Het was geweldig. Iedereen probeerde mee te raden en te doen.
Rond kwart over 12 was alles lekker opgepeuzeld en verlieten we de Mc. Als afscheid kreeg iedereen nog een mooie pen. Wat een geweldige morgen!
Ondertussen was ook Larissa van Gurchom actief rondom Lodijke. Ook zij bracht de nodige zakken zwerfvuil bij elkaar. In de middag zijn de kinderen van de Maatjes Kinderopvang ook nog aan de slag gegaan en zij kregen voor hun werk een heerlijk ijsje!
We willen bij de Stichting Natuurpodium Brabantse Wal en de gemeente zeker een verzoek indienen om dit vaker te mogen doen. Liefst 4 keer per jaar, maar we weten niet of we dat voor elkaar krijgen. Wij willen het wel organiseren!
Joke Grootemaat