KPN NetwerkNL start met aanleg van glasvezelnetwerk in de wijken Bergse Plaat en Oude Stad

KPN NetwerkNL maakt bekend dat er plannen zijn om glasvezel aan te leggen in de wijken Bergse Plaat en Oude Stad van Bergen op Zoom. De uitrol in Bergen op Zoom is onderdeel van de plannen van KPN om de komende drie jaar circa een miljoen huishoudens in Nederland van glasvezel te voorzien. Vanaf 25 november starten de werkzaamheden in het gebied om toestemmingen op te halen voor gratis glasvezel.
Voorbereidende werkzaamheden.
Glasvezelvoorbereider Michael legt uit wat deze werkzaamheden inhouden: “Ik ga langs bij elke woning in de straat waar we op dat moment werken. Hierbij vraag ik de bewoners om toestemming voor een gratis glasvezelaansluiting. Daarnaast kijk ik naar de meest geschikte plek om in een later stadium het glasvezelaansluitpunt te installeren. Meestal is dit de meterkast. Dat is bijvoorbeeld ook afhankelijk van de aanwezigheid van een stopcontact. Daarnaast vraag ik de bewoners om toestemming voor de werkzaamheden in en rond de woning.”
Elke woning krijgt gratis glasvezel.
Alle woningen binnen het aansluitgebied worden gratis aangesloten op het glasvezelnetwerk van KPN NetwerkNL. Via de postcodecheck op www.kpnnetwerk.nl zien inwoners of hun woning ook wordt aangesloten en kunt u zich inschrijven voor onze glasvezelupdates om op de hoogte te blijven van de werkzaamheden.
Meer informatie.
Inwoners kunnen voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel vanaf 21 november op donderdagen terecht bij het glasvezelinformatiepunt op de weekmarkt in het centrum van Bergen op Zoom. Ook organiseert KPN NetwerkNL een inloopavond op maandag 2 december in Zalencentrum de Raayberg tussen 17.00 en 20.00 uur.